Articolele din categoria EXTERN:

Vladimir Putin și Xi Jinping au avut discuții „calde și tovărășești”. Foto: Profimedia
Vladimir Putin și Xi Jinping au avut discuții „calde și tovărășești”. Declarația finală proclamă „o nouă eră”
Într-o mișcare care a generat atenție mondială, președinții Xi Jinping și Vladimir Putin au anunțat recent o nouă etapă de colaborare între China și Rusia, două dintre cele mai mari economii și puteri politice ale lumii. Această inițiativă de parteneriat a fost descrisă ca o "nouă eră" de cooperare între cele două țări, care speră să creeze noi oportunități pentru dezvoltarea economică și pentru consolidarea relațiilor internaționale.
Atacatorul premierului slovac Robert Fico
Noi detalii în cazul tentativei de asasinare a premierului slovac. Atacatorul este un apropiat al extremei pro-ruse și mărturisește că e mândru de fapta sa
Noi detalii ies la iveală în cazul tentativei de asasinat a premierului slovac Robert Fico. Potrivit anchetatorilor, atacatorul este un apropiat al extremei pro-ruse și le-a spus anchetatorilor că este mândru de fapta sa. Pe de altă parte, starea premierului este în continuare una foarte gravă, însă medicii au reușit să îl stabilizeze. Șeful Guvernului a fost operat din nou și este monitorizat în permanență. 
Ana Maria Pacuraru
Ana Maria Păcuraru, la Ziua Națională a Israelului. Jurnalista a stat de vorbă cu ambasadorul Israelului în România, președintele PNL Nicolae Ciucă și europarlamentarul Rareș Bogdan
,,În urma atentatului din 7 octombrie, am descoperit cine ne sunt adevărații prieteni", este declarația făcută de ambasadorul Israelului in Romania, de Ziua Națională a Israelului. Evenimentul din Capitală a reunit lideri politici și diplomați. Legăturile dintre cele două țări sunt mai strânse ca niciodată, au reiterat participanții la ceremonie. Jurnalistul Realitatea PLUS, Ana Maria Păcuraru a luat parte la evenimentul de la Opera Națională unde a stat de vorbă cu ambasadorul Israelului în România Reuven Azar, cu președintele PNL Nicolae Ciucă și cu europarlamentarul Rareș Bogdan. 
Volodimir Zelenski: „Bombardamentele ruseşti nu se opresc”. Şeful administraţiei locale a fost rănit
Volodimir Zelenski: „Bombardamentele ruseşti nu se opresc”. Şeful administraţiei locale a fost rănit
Preşedintele Volodimir Zelenski, care joi a fost la Harkov, în condiţiile în care regiunea se află de o săptămână sub asaltul trupelor ruse, spune că ucrainenii au trecut la contraofensivă, iar rezultatele ar trebui să se vadă, însă situaţia este în continuare ameninţătoare, bombardamentele ruşilor continuă şi chiar şeful administraţiei din oraşul Vovceansk a fost rănit.
Premierul Slovaciei, care a fost împușcat în plină stradă, a ieșit din comă și a rostit primele cuvinte!
Premierul Slovaciei, care a fost împușcat în plină stradă, a ieșit din comă și a rostit primele cuvinte
Premierul Slovaciei, care a fost împușcat în plină stradă, ieșit din comă și a rostit primele cuvinte. Acesta va fi însă operat din nou! Este vorba despre o intervenție la șold, acolo unde a fost nimerit de unul dintre cele 5 gloanțe. Atacul, și avertizăm din nou că detaliile au un puternic impact emoțional, a fost pus la cale de către un scriitor activist, de 71 de ani, care se afla în mulțimea care îl întâmpina pe prim-ministru. Bărbatul voia să acționeze încă din toamna anului trecut, imediat după alegeri. În urma tentativei de asasinat de ieri, au fost deschise mai multe anchete, una dintre ele în legătură cu bresa de securitate care a permis incidentul. 
Facebook și Instagram, sub lupa UE! / Profimedia
Facebook și Instagram, sub lupa UE! Oficialii investighează Meta din cauza problemelor legate de siguranța copiilor și sănătatea mintală
Anchetă oficială deschisă de Comisia Europeană pentru a vedea în ce fel Facebook și Instagram - aplicațiile din grupul Meta - contribuie la apariția dependenței în rândul minorilor care folosesc aceste rețele sociale. Sunt vizate, de asemenea, și obligațiile pe care aplicațiile le au pentru a dezvolta proceduri de verificare a vârstei utilizatorilor.