Ana Maria Păcuraru

Ana Maria Păcuraru: Rolul strategic al Turciei în energie, securitatea regională și parteneriatele economice

În ultimii ani, Turcia a devenit un hub esențial pentru gazoductele care transportă energie din Rusia, Azerbaidjan și Iran. Această dezvoltare ridică întrebarea: vom vedea și un gazoduct din Turkmenistan în viitorul apropiat? În plus, proiectul de exploatare a rezervelor de gaze offshore de pe coasta Libiei este o altă inițiativă importantă. Ambele proiecte indică strategia ambițioasă a Turciei de a-și securiza poziția ca o țară majoră de tranzit energetic. Pe măsură ce dinamica energiei evoluează, rolul Turciei în acest sector va continua să crească, posibil ducând la parteneriate mai robuste și la o influență geopolitică sporită.

Editoriale











Ana Maria Păcuraru
Ana Maria Păcuraru: Ionel Arsene, de la "erou" la "nebun". O transformare de Oscar
Iată-l pe Ionel Arsene, alias "deputatul șosetă", fostul președinte al CJ Neamț, acum vedeta unui spectacol tragi-comic pe scena justiției. După ce a zguduit PSD-ul cu scandalul SEX-GATE, Arsene a reușit să se transforme într-un fugar de clasă mondială, un fel de Houdini al politicii românești. Și ce metamorfoză! De la un războinic macho, condamnat acum definitiv la 6 ani și 8 luni pentru trafic de influență, la un "nebun" în toată regula, care se zbate să nu fie extrădat din Italia. Bravo, domnule Arsene, ce performanță artistică!

ULTIMELE STIRI


Ana Maria Păcuraru
Ana Maria Păcuraru: Care e treaba lui Zelenski cu Dumnezeu, de fapt?
I-au aruncat noroi lui Putin pentru legăturile lui de fațadă cu biserica, dar care-i treaba lui Zelenski cu Dumnezeu, de fapt? În București, Zelenski a bagatelizat ignorarea drepturilor minorității românești ca fiind o chestiune nesemnificativă. Dar el cum își apără proprii cetățeni? Trebuie oare ca toți copiii ucraineni să ajungă refugiați în Vest sau în Israel, cum s-a întâmplat la începutul conflictului? Comunitatea din Băiceni, sub ocrotirea lui Dumnezeu și a Părintelui Mihail Jar, poate să aibă grijă de copiii orfani și bolnavi ucraineni, așa cum au făcut-o și până acum, și înainte de război.

ULTIMELE STIRI
















Ana Maria Păcuraru
Nuanțele politice ale inculpării lui Donald Trump. O opinie de Ana Maria Păcuraru
În timp ce mă aflam printre sutele de oameni din fața E. Barrett Prettyman U.S. Courthouse din Washington, așteptând sosirea lui Donald Trump, o neliniște m-a cuprins gândindu-mă la inculparea sa. Acuzațiile cu care se confruntă, legate de tentativa de a răsturna alegerile din 2020, poartă o aromă politică distinctă. În timp ce recunosc că există aspecte ale acțiunilor lui Trump între alegeri și 6 ianuarie cu care mulți nu sunt de acord, inculparea în sine pare mai mult motivată de animozități partizane decât de căutarea justiției.

EXTERN