TRAVEL












Bătrânul care și-a îndeplinit visul la 106 ani. Alfred a sărit cu parașuta
Bătrânul care și-a îndeplinit visul la 106 ani. Alfred a sărit cu parașuta: „Toată lumea este mai capabilă decât crede”
Alfred Blaschke, cunoscut sub numele de "Al" printre prieteni și familie, a demonstrat încă o dată că vârsta este doar un număr. La 106 ani, el a devenit cel mai bătrân om care a sărit cu parașuta în tandem, marcând o nouă realizare în Cartea Recordurilor Guinness. Această performanță remarcabilă a fost o repetare a saltului său de la 4.000 de metri, realizat în anul 2020, când avea 103 ani.

EXTERN





Restaurant din Istanbul. Foto: Profimedia
Prețurile exorbitante din restaurantele din Turcia îi sperie pe turiștii români. „E prea mult, nu-mi mai trebuie”
Forumurile turistice românești au fost luate cu asalt în ultima vreme de români care pozează meniurile de la restaurante și le postează online. În urma celei mai recente postari, românii au tras trista concluzie că până și Turcia, o destinație populară printre compatrioți, a devenit mai puțin atractivă, prin prețurile prohibitive cerute de restaurante.

ACTUAL












Imagini apocaliptice în Slănic Prahova: orașul scobit de mina de sare se surpă
Imagini apocaliptice în Slănic Prahova: orașul scobit de mina de sare se surpă. Primar: "Nimeni nu știe ce e pe dedesubt!" - VIDEO
Este alertă maximă în Slănic Prahova, acolo unde o porțiune de asfalt de aproximativ 60 de metri s-a surpat în mijlocul străzii. Zeci de persoane au fost evacuate din 3 blocuri din apropiere și duse în adăposturi provizorii. Mai mult, până și sediul Poliției a fost evacuat, acolo unde a apărut craterul. Marea spaimă a celor 5.000 de oameni ai orașului este ca pământul să nu se surpe mai mult, mai ales că dedesubt se află mina de sare. Prefectul judeţului vorbește de o situație de urgență. Una care putea fi evitată, spun localnicii. Prima surpare a apărut în urmă cu câteva luni, când mai multe case au fost afectate, însă plângerile oamenilor au fost ignorate de autorități. 

ACTUAL


Descoperire virală pe TikTok: Cea mai frumoasă casă din România, o poveste de la țară
Descoperire virală pe TikTok: Cea mai frumoasă casă din România, o poveste de la țară
Într-o lume unde frumusețea naturală și simplitatea sunt adesea trecute cu vederea, Oana, o tânără tiktokeriță din România, a capturat inimile a sute de mii de urmăritori prin descoperirea unei case de vis în Bistrița. Aceasta nu este doar o locuință, ci un simbol al căldurii și ospitalității românești, transformat într-o adevărată operă de artă de către doi soți dedicați.

LIFESTYLE


Nordis Mamaia
Premieră în România: Nordis Mamaia, singurul ansamblu unde cumpărătorii pot testa apartamentele și facilitățile înainte de achiziție, odată cu deschiderea sezonului estival (P)
Dezvoltatorul celui mai mare ansamblu hotel & residence de 5 stele din România anunță conceptul test & buy, prin care se pot testa produsul și facilitățile disponibile în cadrul Hotelului Nordis Mamaia, înainte de cumpărarea unei proprietăți. Valabilitatea opțiunii coincide cu startul sezonului estival, serviciul fiind disponibil începând cu 1 mai 2024.  

LIFESTYLE