Craterul Eminescu de pe Mercur a fost botezat în 2008

Români in spațiu. Asteroidul Eminescu, vulcanul Darclee, craterul Haret. Sistemul solar este împânzit de nume românești

Corpurile cerești pot purta numele unor oameni ce au avut o contribuție importantă în Știința, arte sau alt domeniu. Practic, este o recunoaște postumă sau chiar din timpul vieții a rolului pe care aceștia l-au jucat fie pentru țara lor, fie pentru întreaga omenire. La acest capitol, România se poate mândri cu faptul că numeroase obiecte cosmice și forme de relief de pe planetele sistemului solar poartă nume românești.

ȘTIINȚĂ ȘI TEHNOLOGIE










Clinica VERTEBRALIA tratează cu succes durerile de spate: tratamente minim invazive, rezultate rapide
Clinica VERTEBRALIA tratează cu succes durerile de spate: terapii minim invazive, rezultate rapide
Stilul de viață sedentar a devenit o problemă de sănătate globală. Calitatea vieții este influențată de nivelul de activitate fizică efectuată, lipsa acesteia afectând copii și adulți deopotrivă. Utilizând cele mai recente tehnologii și terapii avansate, Clinica VERTEBRALIA vine cu soluții eficiente pentru ameliorarea durerii și îmbunătățirea calității vieții pacienților.

ACTUAL








Studiul care răstoarnă tot ce știam despre cutremure. Foto: Profimedia
Studiul care răstoarnă tot ce știam despre cutremure. Ce le-ar putea declanșa - rezultatele cercetătorilor japonezi
Un studiu recent a analizat o serie de cutremure care au afectat Peninsula Noto din Japonia, identificând o legătură neașteptată între activitatea seismică și schimbările presiunii subterane în regiune. Specialistii au descoperit că modelele sezoniere de zăpadă și precipitații au un impact semnificativ asupra nivelurilor de presiune subterană, care la rândul lor afectează frecvența și intensitatea cutremurilor.

ACTUAL