Articolele din categoria POLITICĂ:

Cresc salariile in Romania
Cu cât cresc salariile românilor după noul ordin venit de la UE. Premierul cere urgentarea salariului minim european
Premierul a dat semnalul pentru implementarea salariului minim european în țara noastră. Marcel Ciolacu i-a cerut ministrului muncii să pună proiectul în transparență imediat după sărbătorile Pascale. La minister se fac mai multe calcule, iar potrivit unor surse varianta luată în calcul este raportarea la 50% din salariul mediu brut pe economie, dar și la inflație. Din iulie venitul minim ar urma să crească din nou.
În ce cheie trebuie privită retragerea lui Cîrstoiu de la Capitală? Jocul Coaliției, demascat de Florin Călinescu: Alianța asta produce monștri
În ce cheie trebuie privită retragerea lui Cîrstoiu de la Capitală? Jocul Coaliției, demascat de Florin Călinescu: Alianța asta produce monștri
Maestrul Călinescu a lansat un atac dur la Coaliție, după retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu. Acesta a vorbit în direct la Realitatea Plus despre planul ruperii coaliției și spune că alianța dintre PSD și PNL creează monștri care nu apar nici măcar în basme. Totodată, susține că sedința coaliției a durat 15 ore pentru că liderii nu au avut soluții clare. 
Omul de afaceri Cătălin Hideg, constrans să-și vândă compania pe modelul HexiPharma
Omul de afaceri Cătălin Hideg, constrâns să-și vândă compania pe modelul HexiPharma. PRESIUNI URIAȘE și ȘANTAJ: caracatița lui Coldea, devoalată pas cu pas
Interceptările bombă obținute de Realitatea PLUS scot la iveală o operațiune pe modelul HexiPharma. Omul de afaceri Cătălin Hideg ar fi fost presat să-și vândă compania unor francezi, așa cum s-a întâmplat și în cazul Hexipharma, cel mai mare scandal din medicina românească ce ar fi avut legături cu statul paralel și care a zguduit întreaga țară. 
Generalul Dumbravă are afaceri înfloritoare Exclusiv
Generalul Dumbravă, atac șocant la Anca Alexandrescu: "O nenorocită! Aia cu cine a lucrat pe toți i-a trădat"
Jurnalista Anca Alexandrescu a prezentat, marți seară, noi probe cât de disperați sunt generalii care păstoresc de ani buni Statul paralel din România. De altfel, Dumitru Dumbravă, într-una dintre înregistrări, nu și-a ascuns antipatia față de realizatoarea Realitatea Plus, afirmând că “Alexandreasca este o neneorocită", care “cu cine a lucrat pe toți i-a trădat”.
Anca Alexandrescu a difuzat o serie de înregistrări șocante Exclusiv
Anca Alexandrescu, noi dezvăluiri bombă. Cum era presat omul de afaceri Cătălin Hideg să nu facă denunț la DNA despre caracatița Romprest: Dacă ajunge la Alexandresca, eu rămân pe drumuri!
Realitatea PLUS continuă lupta pentru destructurarea Statului Paralel, în spatele căruia se află personaje cheie din Servicii, și aici vorbim despre Florian Coldea și Dumitru Dumbravă, doi foști generali de la vârful SRI. Jurnalista Anca Alexandrescu a prezentat noi înregistrări și probe suplimentare care dovedesc legătura dintre șefii Romprest - Bogdan Adimi și Andrei Dracea, cu generalul (r) Florian Coldea.
Fostul premier crede că liderii Coaliției au compromis șansele câștigării Capitalei Exclusiv
Victor Ponta, după eliminarea lui Cîrstoiu: I-au umilit pe toți cei care vor să intre în politică
Victor Ponta a vorbit în exclusivitate la Realitatea PLUS despre despărțirea anului, a Coaliției PSD-PNL, precum și despre retragerea din cursa pentru Primăria Capitalei a medicului Cătălin Cîrstoiu. Fostul premier al României a declarat că Alianța și-a făcut jocurile în spatele ușilor închise și i-a umilit inclusiv pe cei care vor să intre în politică. Ponta a făcut și ultimele calcule, legate de modul în care s-ar putea împărți voturile acum, cu Gabriela Firea și Sebastian Burduja în lupta pentru Capitală.
Retragerea lui Cîrstoiu complică situația lui Piedone
Ciolacu, mesaj public către Piedone: Cred că vom putea să închidem această discuție privind sectoare și primăria generală, spre binele Bucureștiului, nu spre binele personal
Liderul PSD Marcel Ciolacu i-a transmis public lui Cristian Popescu Piedone că-l așteaptă la discuții pentru "a închide această discuție privind sectoare și primăria generală, spre binele Bucureștiului, nu spre binele personal”. Apelul vine după ce social-democrații au anunțat-o oficial pe Gabriela Firea drept candidat al partidului la Primăria generală a Capitalei.
Liderii Coaliției au încercat fără succes să-l convingă pe Cîrstoiu să se retragă singur
Stenograme-bombă din ședința maraton care a dus la retragerea lui Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Generală
Stenograme incendiare din ședinta maraton a Coaliției, în urma căreia PSD și PNL au decis să o ia pe drumuri separate, dar și să îl retragă din cursă pe medicul Cătălin Cîrstoiu. După mai bine de 14 ore de discuții, în care au fost propuși diferiți oameni cheie din lumea politică, s-a ajuns și la un consens: Gabriela Firea - candidat PSD și Sebastian Burduja - candidat PNL. Care au fost celelalte propuneri, cum a reacționat Cătălin Cîrstoiu la vestea că trebuie să se retragă, dar și ce alte cuțite s-au aruncat în timpul deciziilor, potrivit unui material Realitatea Plus:
Ciolacu, despre Cîrstoiu: „Îmi pare rău că în două săptămâni a devenit bin Laden”
Ciolacu, despre Cîrstoiu: „Îmi pare rău că în două săptămâni a devenit bin Laden”
Premierul Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, şi-a exprimat convingerea că Gabriela Firea, anunţată drept candidatul social-democraţilor la Primăria Capitalei, va câştiga alegerile de la Bucureşti pentru funcţia de primar general şi a precizat că, marţi după-amiză, va avea o întâlnire cu aceasta pentru a stabili, între alte, şi momentul depunerii candidaturii la Biroul Electoral Municipal.
Anca Alexandrescu
Anca Alexandrescu, anunț bombă! Noi înregistrări care dovedesc legătura dintre ROMPREST și Statul paralel, prezentate, marți seară, de la ora 21.00: "E un moment istoric"
Realitatea PLUS continua lupta pentru destructurarea Statului Paralel, in spatele caruia se afla personaje cheia din Servicii, si aici vorbim despre Florian Coldea si Dumitru Dumbrava, doi fosti generali de la vârful SRI. Jurnalista Anca Alexandrescu a anuntat, marti, ca a pregatit noi inregistrari si probe suplimentare care dovedesc legatura dintre Romprest si Florian Coldea. Acestea vor fi prezentate, in exclusiviate, in editia din aceasta seara a emisiunii "Culisele Statului Paralel", de la ora 21.00, urmand ca in cursul zilei de miercuri sa inregistreze si un interviu cu omul de afaceri Catalin Hideg, denuntatorul lui Florian Coldea si al lui Dumitru Dumbrava. "Este un moment istoric in care DNA-ul, cat si celelalte institutii ale statului, cat si SRI-ul, pot dovedi ca acest Stat paralel poate fi destructurat", a transmis Anca Alexandrescu.
Paul Stănescu/ Arhivă foto
Cum explică liderii PSD despărțirea Coaliției de medicul Cătălin Cîrstoiu: Am avut o intenție bună, dar lucrurile au luat-o în altă parte
Secretarul general al PSD, Paul Stănescu, a declarat marți, la Parlament, că liderii Coaliției s-au „despărțit prietenește” de medicul Cătălin Cîrstoiu. Stănescu mai spune că PSD și PNL au avut o intenție bună atunci când au luat decizia unei candidaturi comune la Capitală în persoana medicului, dar lucrurile „au luat o direcție greșită”, iar lipsa de experiență a lui Cîrstoiu s-a văzut. Liderul PSD a recunoscut că „s-a făcut o greșeală”, dar aceasta este asumată de toți liderii Coaliției. Și prim-vicepreședintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat că responsabilitatea deciziei aparține celor două partide. „Pe toate analizele făcute de noi toţi, în modul ăsta maximizăm cel mai mult scorul politic. (…) Nu a decis Marcel Ciolacu. Au decis cele două partide. Partide, nu lideri”, a afirmat Sorin Grindeanu.
Burduja, după ce a fost desemnat candidat pentru Primăria Capitalei: „Le prezentăm bucureștenilor un model de administrație liberală”
Burduja, după ce a fost desemnat candidat pentru Primăria Capitalei: „Le prezentăm bucureștenilor un model de administrație liberală”
Coaliția a decis! După 15 ore de discuții tensionate în care nu au reușit să găsească un candidat comun, PSD și PNL au stabilit să intre cu candidați separați în cursa pentru Primăria Capitalei. După ce inițial au fost refuzați de partide, Gabriela Firea și Sebastian Burduja trebuie acum să strângă semnături pe repede înainte. Medicul Cătălin Cîrstoiu a fost retras forțat din cursă după ce a refuzat să facă un pas in spate din proprie inițiativă.