Articolele din categoria JUSTIŢIE:

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM)
Reacţie CSM la acuzaţiile aduse de Monica Macovei, privind încălcarea recomandărilor CE
CSM a reacţionat la acuzaţiile făcute de europarlamentarul Monica Macovei, marţi, 27 iulie, cu privire la încălcarea, de către Justiţie, a recomandărilor Comisiei Europene (CE), formulate în ultimul raport de evaluare a Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV), privind procedurile de numire în funcţie a procurorului general, procurorilor şefi de la DNA şi DIICOT, a adjuncţilor acestora şi a şefilor de secţii.
Motivarea deciziei arestării lui Berca: Faptele comise de politiceni au puternică rezonanţă socială
Motivarea deciziei arestării lui Berca: Faptele comise de politiceni au puternică rezonanţă socială
Judecătoarea Monica Vadana, de la Curtea de Apel Bacău, care a dispus arestarea preventivă a lui Gabriel Berca arată, în motivarea deciziei, că faptele comise de politicieni au o puternică rezonanţă socială şi că înşelarea încrederii acordate duce la "erodarea democraţiei". Potrivit magistratului, arestarea fostului senator este necesară pentru înlăturarea unei stări de pericol pentru ordinea publică.
Ce scrie Financial Times despre Laura Codruţa Kovesi şi DNA. Cum este prezentat Victor Ponta
Ce scrie Financial Times despre Laura Codruţa Kovesi şi DNA. Cum este prezentat Victor Ponta
România, cândva considerată una dintre cele mai corupte țări din Uniunea Europeană, a devenit o platformă de testare a luptei anticorupție, iar condamnările unor persoane cunoscute au transformat percepția publică asupra Direcției Naționale Anticorupție (DNA). Considerată cândva un tigru de hârtie creat ca o condiție pentru aderarea la Uniunea Europeană, DNA este acum percepută ca un adversar de temut chiar și pentru cei mai puternici politicieni ai țării, comentează Financial Times (FT), în ediția sa de duminică.
Președintele liberal CJ Arad, Nicolae Ioțcu, în fața instanței cu propunere de arestare preventivă
Președintele liberal CJ Arad, Nicolae Ioțcu, în fața instanței cu propunere de arestare preventivă
Președintele Consiliului Județean Arad, Nicolae Ioțcu, reținut vineri seară, la ora 21.30, pentru 24 de ore, de procurorii DNA Timișoara, este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de "trafic de influență" și va fi prezentat sâmbătă Tribunalului Timiș cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, se arată într-un comunicat al Direcției Naționale Anticorupție.
AID, despre cazul violului de la Constanța: Atitudinea judecătorilor, inacceptabilă
AID, despre cazul violului de la Constanța: Atitudinea judecătorilor, inacceptabilă
Asociația pentru Implementarea Democrației (AID) a transmis, vineri, prin intermediul unui comunicat de presă, că în urma răspunsului primit din partea Parchetului General, cu privire la concluziile verificărilor interne efectuate într-un caz asemănător celui de la Vaslui, "rezultă o atitudine revoltătoare și inacceptabilă a magistraților judecători din cadrul Judecătoriei Constanța și a Tribunalului Constanța, care au decis în repetate rânduri scoaterea din arest preventiv și cercetarea sub control judiciar a celor 4 bărbați". Concret, în acest caz este vorba despre o tânără în vârstă de 22 de ani a fost sechestrată timp de 2 zile într-un apartament din Constanța, violată și bătută de mai mulți bărbați. Asociația pentru Implementarea Democrației (AID) evidențiază un alt caz asemănător celui de la Vaslui, în care o tânără în vârstă de 22 de ani a fost sechestrată timp de 2 zile într-un apartament din Constanța, violată și bătută de mai mulți bărbați. - See more at: http://www.dcnews.ro/caz-revoltator-scos-la-iveala-de-aid-ce-a-transmis-parchetul-general_480834.html#sthash.eIrvJjC4.dpuf un alt caz asemănător celui de la Vaslui,
Președintele IICCMER: Trebuie să punem problema celor care au dat ordinul politic Exclusiv
Președintele IICCMER: Trebuie să punem problema celor care au dat ordinul politic
Preşedintele executiv al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER), Radu Preda, a declarat, vineri seară, în cadrul unei intervenții telefonice la Realitatea TV, că paradoxul suprem al României postcomuniste este că "știm numele și prenumele victimelor, dar nu știm cine au fost făptuitorii", problema centrală fiind aflarea celor care "au dat ordinul politic", întrucât "de aici pornește totul". În acest sens, Preda a subliniat faptul că institutul trebuie să își îndrepte atenția spre "cei care în viață fiind, încă, au fost complici sau chiar făptași în sistemul acesta diabolic pe care îl cunoaștem cu toții".