Articolele din categoria JUSTIŢIE:

Visarion Alexa, la ieșirea de la aurieri
Preotul Visarion Alexa a ajuns în fața polițiștilor, după ce și-a recunoscut faptele de agresiune sexuală
Preotul Visarion Alexa s-a prezentat vineri, din nou, în fața polițiltilor de la postul din localitatea Joița, unde a fost pus sub control judiciar, sub acuzațiile de hărțuire sexuală. Arhiepiscopia Bucureștilor a transmis că părintele și-a mărturisit faptele și că, până la pronunțarea sentinței, părintele este suspendat de la slujire şi retras din funcția de paroh.
Unitatea radar de la Cârcea (Forțele Aeriene Române) Exclusiv
Radar NATO din Oltenia, mutat pentru depozitul unui supermarket. MApN s-a răzgândit - PACTUL făcut de Armată
În plină criză la granițele României, Ministerul Apărării Naționale s-a înțeles cu un supermarket să mute un radar NATO, în favoarea unui depozit al lanțului de magazine în județul Dolj. Decizia a fost luată pentru că între amplasament și instalația militară distanța este mai mică de 2 kilometri, deși ar trebui să fie de 5. Într-o replică oferită în exclusivitate pentru Realitatea Plus, MApN a transmis că a identificat 2 soluții pentru a remedia problema, una presupunând supraînălțarea radarului. Ulterior, Ministerul s-a răzgândit și a anunțat că nu mai relochează radarul, ci îl va supraînălța. 
Sursa foto: Poliția Română
Un român și trei francezi, reţinuţi după ce au fost prinşi în flagrant la braconaj - FOTO
Un român și trei cetățeni francezi au fost reținuți după ce au fost prinși în timp ce făceau braconaj. Conform cercetărilor, se pare că cei patru ar fi ucis șase căpriori, în mai multe sesiuni de vânătoare. Trofee și piei ale animalelor au fost găsite în casa cetățeanului român din Bistrița-Năsăud. Cei trei cetățeni francezi ar fi folosit o armă letală de vânătoare, care le-ar fi fost pusă la dispoziție de către bărbatul din România.
Foto cu caracter ilustrativ / Arhivă
Avocatul din Iași care și-ar fi aruncat iubita gravidă de la etaj, judecat pentru omor
Avocatul din Iași suspectat că și-ar fi aruncat iubita gravidă de la etajul șase al unui bloc va fi judecat pentru omor. Procurorii au dispus trimiterea în judecată a bărbatului, după finalizarea rechizitoriului. Oamenii legii susțin în continuare că suspectul nu ar fi fost sincer în declarații. Măsura împotriva lui a fost luată la aproape un an de la producerea tragediei, asta după ce inițial, anchetatorii au mers pe varianta unei sinucideri. 
Colaj foto: Realitatea
Șef de secţie de la Spitalului Militar "Dr. Carol Davila", acuzat de luare de mită. Avea o avere chiar în cabinet
Medicul Alexandru-Florin Săvulescu, şef al Secţiei Chirurgie generală II a Spitalului Militar Central "Dr. Carol Davila", este urmărit penal de procurorii anticorupţie într-un dosar în care este acuzat că le cerea bani pacienților, pentru diverse intervenţii chirurgicale sau examene de specialitate. Potrivit Realitatea Plus, medicul avea chiar în cabinet bani cu care putea cumpăra o casă.
Preotul Visarion Alexa
Preotul Visarion Alexa, acuzat de agresiune sexuală - DECIZIA Arhiepiscopiei Bucureștilor
Părintele Visarion Alexa a contestat decizia judecătorilor în urma căruia a fost plasat sub control judiciar în dosarul în care este acuzat de agresiune sexuală. Mulți enoriași s-au declarat șocați de acuzațiile care i se aduc preotului și spun că nu cred că sunt adevărate. Între timp, Arhiepiscopia Bucureștilor a transmis că va deschide o anchetă, iar preotul nu mai are voie să slujească.