Articolele din categoria JUSTIŢIE:

Mircea Drăghici, fost trezorieri al PSD
Mircea Drăghici, fostul trezorieri al PSD, își așteaptă azi verdictul. A cheltuit banii partidului pentru luxul personal
Fostul trezorier al PSD, Mircea Drăghici, așteaptă azi sentința în dosarul în care este acuzat că a folosit peste 700.000 de lei din banii partidului pentru vacanțe de lux în care și-a dus nu numai familia extinsă, ci chiar și vecinii. Judecătorii de la Tribunalul București trebuie să decidă dacă admit acordul de recunoaștere a vinovăției, prin care fostul administrator al banilor PSD și-a recunoscut faptele. 
Nicușor Dan, edilul Capitalei
"Nereguli grave", descoperite la Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor! Nicușor Dan a sesizat DNA
Primarul general al Capitalei Nicuşor Dan a anunţat, luni, că a decis sesizarea DNA pentru "nereguli grave" petrecute la Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor (ASPA) în perioada 2018-2020. Edilul susține, într-un mesaj pe contrul său de Facebook, că neregulile reies dintr-un raport al Corpului de Control al Primarului General, pe care l-a trimis în control la ASPA în perioada mai-iunie a acestui an.
Ce s-a schimbat după ce România a fost notificată de CEDO: Problemele din închisori, aceleași după 5 ani - Abuzuri incalificabile Exclusiv
Ce s-a schimbat după ce România a fost notificată de CEDO: Problemele din închisori, aceleași după 5 ani - Abuzuri incalificabile
În 2017 Curtea Europeană a Drepturilor Omului constata că România are prea puține celule și prea mulți deținuți în penitenciare! Iar tot atunci țara noastră primea termen până în 2025 să rezolve acest lucru, dar și problema condițiilor de detenție. Principala recomandare era să se asigure minimum patru metri pătrați pentru fiecare deținut, dar și condiții decente celor încarcerați.
Analistul politic Dorin Iacob Exclusiv
Dorin Iacob, despre caracatița descoperită de DNA: Este o anchetă serioasă. Eu cunosc fenomenul Romprest în adâncul lui
Analistul politic Dorin Iacob a comentat, joi seara, la Realitatea PLUS, cazul ”caracatița din Romprest”. A început urmărirea penală în dosarul Romprest, împotriva conducerii companiei, Iar prejudiciul este unul uriaș, de aproape un miliard de lei. Vizați sunt Bogdan Adimi, Sorin Velicu și Cosmin Fodoroiu, iar acuzațiile se referă la înșelăciune, abuz în serviciu, evaziune fiscală și grup infracțional organizat. Iar suspect în dosar, spun surse apropiate anchetei, este și Andrei Dracea, unul dintre principalii acționari, cel care ar fi condus și grupul infracțional organizat. Potrivit surselor Realitatea Plus, directorul firmei, Bogdan Adimi, se pregătește să fugă din țară.
CARACATIȚA din ROMPREST - Grup infracțional organizat. Directorii, cercetați de DNA Exclusiv
CARACATIȚA din ROMPREST - Grup infracțional organizat. Directorii, cercetați de DNA - Principalele acuzații
A început urmărirea penală în dosarul Romprest, împotriva conducerii companiei! Iar prejudiciul este unul uriaș, de aproape un miliard de lei. Vizați sunt Bogdan Adimi, Sorin Velicu și Cosmin Fodoroiu, iar acuzațiile se referă la înșelăciune, abuz în serviciu, evaziune fiscală și grup infracțional organizat. Iar suspect în dosar, spun surse apropiate anchetei, este și Andrei Dracea, unul dintre principalii acționari, cel care ar fi condus și grupul infracțional organizat. Potrivit surselor Realitatea Plus, directorul firmei, Bogdan Adimi, se pregătțste să fugă din țară.
Anca Alexandrescu, realizatoarea emisiunii Culisele Statului Paralel Exclusiv
Anca Alexandrescu: Avem confirmarea că se extinde ancheta în megadosarul ROMPREST - Dezvăluiri incendiare, ASTĂZI, la Culisele statului paralel
Ediție incendiară joi seară la Culisele statului paralel, cu Anca Alexandrescu! Vor fi prezentate, în exclusivitate, date din ancheta explozivă din megadosarul ROMPREST, în care prejudiciul este de aproape 950 de milioane de lei - în cazul contractului cu Primăria Sectorului 1. Potrivit surselor Realitatea PLUS, directorul firmei, Bogdan Adimi, se pregătește să fugă din țară. 
Anca Alexandrescu, realizatoarea emisiunii Culisele Statului Paralel Exclusiv
Anca Alexandrescu, despre grupul infracțional organizat de la ROMPREST: Directorii au deturnat sume uriașe, ani de zile. Mă bucur că DNA se mișcă
Anca Alexandrescu a anunțat miercuri seară că în cazul ROMPREST urmează audieri și în zilele ce vin, fiind vorba și de sechestre, ajungându-se și la rețineri. Realizatoarea Culisele statului paralel a remarcat reacția DNA după apelul pe care l-a făcut, inclusiv al legăturii ROMPREST cu Compania Națională Aeroporturi București, semnalată de Realitatea PLUS.
George Becali, finanțatorul FCSB Exclusiv
Gigi Becali, revoltat după cazul lui Rudel Obreja: „Procurori la DNA și DIICOT, faceți dosare penale și directorilor de pușcării!”
Gigi Becali este revoltat de ce i se întâmplă lui Rudel Obreja în aceste momente. Finanțatorul FCSB a vorbit în emisiunea 100% despre încălcarea drepturilor pentru deținuții din penitenciarele din România.încălcările , revoltat după cazul lui Rudel Obreja: DNA și DIICOT, nu nenorociți familii. Faceți dosare și directorilor de pușcării! 
Rudel Obreja/ Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Apel disperat al familiei lui Rudel Obreja: Noi nu cerem milă, cerem expertiza medico-legală a IML
Rudel Obreja, fostul președinte al federației române de box, cere să fie eliberat din închisoare. Acesta este internat în spital și a fost diagnosticat cu o boală gravă: cancer. Rudel Obreja a fost condamnat în dosarul Gala Bute alături de Elena Udrea și imediat după condamnare a început să se simtă rău. Familia face acuzații grave și spune că, de fapt, nu i s-ar fi făcut analizele la timp și internarea în spital ar fi fost mult întârziată. În replică, șeful ANP, a declarat pentru Realitatea PLUS, că "ce s-a putut omenește s-a făcut". "Este într-adevar o tragedie în plan uman și familial pentru persoana în cauză", afirmat acesta.