Articolele din categoria EDUCAŢIE:

Bacalaureat 2022. Probele de evaluare a competenţelor încep astăzi
Dezastru în învățământul românesc. 40% dintre copii născuți în 2004 n-au mai ajuns la BAC
Cifre dezastruoase privind performanța sistemului școlar din România. La debutul celor 2 examene majore, Evaluarea Națională și Bacalaureatul, circa 30% dintre copii aflați în aceste generații au "dispărut" pe parcurs. Sociologul Gelu Duminică, cel care a realizat analiza, susține că aceste cifre sunt cea mai clară probă a lipsei majore de interes a clasei politice din ultimii 30 de ani față de educație.
Evaluarea Națională 2022. SUBIECTELE la Limba română
Evaluarea Națională 2022. SUBIECTELE la Limba română - „Toate pânzele sus” și „Frânturi din viața lui Delavrancea”. Textul narativ
Evaluarea Națională 2022. Subiecte ROMÂNĂ Evaluare națională 2022. Absolvenții de clasa a VIII-a care au susținut, astăzi, proba scrisă la Evaluarea Națională 2022 au primit varianta 4 a subiectelor făcute pentru acest examen de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, instituție din subordinea Ministerului Educației. 
Emilia Șercan / Foto: Inquam Photos
"PALMA" primită de Emilia Șercan din partea JUSTIȚIEI. CCR, decizie finală în legătură cu retragerea titlurilor de DOCTOR
Curtea Constituțională a României a decis, astăzi, că retragerea titlului de doctor poate fi făcută de Ministerul Educației doar în cazul în care acesta „nu a intrat în circuitul civil și nu a produs efecte juridice”. Decizia Curții demontează toate scenariile aruncate în spațiul public de jurnalista Emilia Șercan, cea care și-a asumat rolul de justițiară, însă una lipsită de etică, într-un demers jurnalistic imoral, construit artificial, prin impostură. 
ENGIE recrutează 50 de elevi pentru a învăța meseria de instalator
ENGIE recrutează 50 de elevi pentru a învăța meseria de instalator. Elevii primesc până la 1.050 de lei/lună (P)
Elevii de clasa a VIII-a, din București și Constanța, au șansa de a învăța meseria de instalator instalații tehnico-sanitare și de gaze, în timp ce primesc până la 1.050 de lei lunar. Toate acestea prin programul de învățământ profesional în sistem dual, derulat de ENGIE Romania în parteneriat cu Colegiul Tehnic “Mihai Bravu” din București, Liceul Tehnologic “Tomis” din Constanța și asociația Hands Across România.