Articolele din categoria CULTURĂ:

Horia Roman Patapievici Exclusiv
Patapievici: "Împuşcatul nu este o metaforă! Răspunsul Academiei nu e în regulă"
Scriitorul şi filosoful Horia Roman Patapievici, invitat în emisiunea Jocuri de Putere, a făcut o scurtă analiză după ce scriitorul Nicolae Breban i-a atacat dur pe Liiceanu şi Patapievici, imediat ce a fost numit şeful unui consiliu consultativ al Institutului Cultural Român (ICR). Nicolae Breban a pornit scandalul cu o declaraţie dură dată unui post de televiziune şi reluată apoi la Academie  
Pleșu: "Industria“ doctoratelor din România a ajuns să încurajeze, pe scară mare, impostura
Pleșu: "Industria“ doctoratelor din România a ajuns să încurajeze, pe scară mare, impostura
Scriitorul Andrei Pleşu, fost ministru de Externe, critică, în cadrul unui articol, postat pe platforma de bloguri "Adevărul", ușurința cu care se obțin titlurile academice, în România, "pe căi neconvenţionale", fiind de părere că performanţa academică este "relativizată printr-un exces de îngăduinţă conjuncturală interesată". În acest context, Pleșu amintește de mult discutatul caz al tezei de doctorat plagiate, a premierul Victor Ponta, despre care afirmă că "în contextul falsurilor generalizate tolerate de mediul nostru academic, infracţiunea primului ministru devine nesemnificativ". 
Zece zile de regal cinematografic la Cluj: TIFF, la a 14-a ediție Alt tip
Zece zile de regal cinematografic la Cluj: TIFF, la a 14-a ediție
Timp de zece zile, Clujul este capitala internaţională a cinematografiei. Peste 200 de filme, fel de fel de ateliere, expoziţii, dezbateri, concerte sau petreceri sunt ingredientele pe care organizatorii le-au pregătit pentru cea de-a 14-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Transilvania, eveniment devenit deja o tradiţie în Cluj-Napoca. Gala de deschidere a avut loc vineri aseară, iar la proiecţia filmului "Poveşti trăsnite - "Wild Tales", nominalizat la Oscar, au asistat peste 2.500 de persoane.