Articolele din categoria ALTE SPORTURI:

Comitetului Olimpic Internațional va permite sportivilor ruși și belaruși să participe la competiții
Sportul mondial, depolitizat. Comitetului Olimpic Internațional va permite sportivilor ruși și belaruși să participe la competiții
În cadrul recentului Summit Olimpic, prezidat de președintele Comitetului Olimpic Internațional (CIO), Thomas Bach, s-a convenit în unanimitate să se urmeze o inițiativă propusă de Consiliul Olimpic din Asia (OCA) pentru a permite sportivilor ruși și belaruși să participe la competițiile internaționale. Un eveniment salutar din sportul mondial, susține Cozmin Gușă, de natură să normalizeze participarea la competiții sportive, incluzând și sportivii ruși și belaruși care-și vor putea apăra astfel titlurile și demonstra valoarea în competiții.
Fotbaliștii Iranului nu au cântat imnul la Cupa Mondială. Foto/Profimedia
Gest curajos al fotbaliștilor din Iran, ca metodă de sprijin a protestelor din țară: Nu au cântat imnul național
Într-un apartent gest de sprijinire a amplului val de proteste din țară, fotbaliștii iranieni au refuzat să cânte imnul național înaintea începerii partidei cu Anglia de la Cupa Mondială. Căpitanul echipei de fotbal a Iranului, Ehsan Hajsafi, sfidează regimul și protestează: „Trebuie să acceptăm. Condițiile din țara noastră nu sunt corecte și oamenii noștri nu sunt mulțumiți. Să știe că suntem alături de ei. Îi susținem. Și îi compătimim cu privire la condiții”, a declarat jucătorul.
 Brittney Griner/Wikipedia
Baschetbalista americană Brittney Griner, transferată într-o colonie penitenciară din Rusia. Locația exactă, necunoscută. Apelul SUA
Răsturnare de situație în cazul baschetbalistei Brittney Griner, reţinută pe aeroportul din Moscova cu doar câteva zile înainte ca Rusia să invadeze Ucraina la finalul lunii februarie a acestui an, sub acuzația că avea în bagaj ulei de canabis. Potrivit presei străine, Griner a fost transferată săptămâna trecută dintr-un centru de detenţie din afara capitalei ruse şi se află în drum spre o colonie penitenciară a cărei locație este însă necunoscută.