Budușan Iulian, jurnalist cu aproape 20 de ani de experiență în presă, a fost atras în timpul liceului de jurnalele de știri de la TV. Motiv pentru care a hotărât că jurnalismul va fi viitoare lui carieră. Iar de pe băncile facultății asta a făcut. A trecut prin redacții de știri ale televiziunilor, a "schimbat macazul" către presa scrisă, iar de aproape 10 ani este dedicat în totalitate jurnalismului online. Domeniile de competență sunt economic, IT&C și industria auto. La Realitatea a lucrat în două perioade, prima fiind 2003-2005, iar "reîntoarcerea acasă" producându-se în toamna anului 2019. De atunci, este parte integrantă a colectivului redacțional din online.

Articolele autorului Iulian Budușan:

Cum îi afectează „long COVID-19” pe cei vaccinați și ce simptome au. Foto/Profimedia
STUDIU. 1 din 8 oameni infectați cu noul coronavirus are simptome de covid lung
Conform celor mai recente studii medicale, 1 din 8 oameni care au fost infectați cu noul coronavirus prezintă și simptome de „Covid lung”. Acesta sunt dureri abdominale, dificultăţi şi dureri la respiraţie, dureri musculare, ageuzie sau anosmie (pierderea gustului, respectiv a mirosului), furnicături, disconfort în gât, bufeuri de căldură sau de frig, greutate la nivelul braţelor sau picioarelor, precum şi oboseală generalizată”.
Foto arhivă Profimedia
Amnesty International: „Ucraina încalcă legile războiului. Desfășoară baze militare în spitale și școli”
Organizația internațională pentru drepturile omului Amnesty International a declarat că armata ucraineană stabilește baze în zone rezidențiale, inclusiv școli și spitale, încălcând astfel dreptul internațional umanitar și legile războiului. Totodată, organizația a remarcat că o astfel de practică „nu justifică în niciun caz atacurile rusești nediscriminatori”.