Budușan Iulian, jurnalist cu aproape 20 de ani de experiență în presă, a fost atras în timpul liceului de jurnalele de știri de la TV. Motiv pentru care a hotărât că jurnalismul va fi viitoare lui carieră. Iar de pe băncile facultății asta a făcut. A trecut prin redacții de știri ale televiziunilor, a "schimbat macazul" către presa scrisă, iar de aproape 10 ani este dedicat în totalitate jurnalismului online. Domeniile de competență sunt economic, IT&C și industria auto. La Realitatea a lucrat în două perioade, prima fiind 2003-2005, iar "reîntoarcerea acasă" producându-se în toamna anului 2019. De atunci, este parte integrantă a colectivului redacțional din online.

Articolele autorului Iulian Budușan:

Foto arhivă Profimedia
Criza cerealelor. Transport refuzat în Liban, pentru „întârziere de 5 luni”, acceptat în Turcia
Cargoul Razoni, sub pavilion din Sierra Leone, a plecase din portul ucrainean Odessa, de la Marea Neagră, la 1 august, cu 26.000 de tone de porumb și ar fi trebuit să ajungă în portul Tripoli, în Liban. Cu toate acestea, întârzierea de cinci luni a livrării „a determinat cumpărătorul și expeditorul să convină să anuleze comanda”, a declarat ambasada ucraineană într-un comunicat.
CULISELE STATULUI PARALEL. Statul român este un adevărat jucător pe piața imobiliară
CULISELE STATULUI PARALEL. Statul român este un adevărat jucător pe piața imobiliară
Statul român este un adevărat jucător pe piața imobiliară. Asta arată tranzacțiile uriașe de zeci de milioane de euro efectuate în fiecare an din vânzarea de case, terenuri și apartamente. Conform unui raport al RA-APPS, în ultimii 9 ani au fost înstrăinate 363 de imobile, iar de pe urma lor, statul a obținut aproape 80 de milioane de euro, potrivit fanatik.ro. Doar în 2021 a vândut 11 imobile, în valoare de 10,5 milioane de euro.
Kelemen Hunor, președinte UDMR Foto: Facebook.com
CULISELE STATULUI PARALEL. Cine sunt membrii UDMR din funcții cheie
Statutul de membru al unui partid aflat la guvernare vine la pachet cu o mulțime de beneficii. Iar cel mai bine o știu acum cei din PSD, PNL și UDMR. Deși social-democrații și liberalii sunt mai mereu în atenția publică, numeroși membri UDMR au, de asemenea, poziții-cheie în ministere. Iar cel mai important, își rotunjesc veniturile la fiecare ocazie. Cum fac acest lucru? Prin prezența în comitete şi consiliile de administraţie. Acestea sunt locuri în care o simplă prezență la o ședință lunară... este suficientă.
Spitalele - motiv de dispută între politicieni si guverne. Foto/Profimedia Exclusiv
Eugen Teodorovici, dezvăluiri explozive. Cine a refuzat construcția unui spital de 1.400 de locuri
Fostul ministru de Finanțe dă vina pe actualul premier Nicolae Ciucă pentru blocarea construcției unui spital de 1.400 de locuri, contract care era un parteneriat direct între guvernele român și turc. Eugen Teodorovici spune că proiectul a fost blocat de Ciucă, pe vremea aceea șef de stat major al armatei, pentru că se luau fonduri din bugetul armatei pentru construcția acestui spital, care era obligatoriu să fie militar.
Europa de Est începe să simtă recesiunea. Foto/Profimedia
ANALIZĂ. Europa de Est intră în zodia recesiunii. Inlfația începe să aibă 2 cifre. Care vor fi cele mai afectate țări
În săptămânile care au urmat invaziei ruseşti în Ucraina, marile economii occidentale au început să se clatine însă Europa de Est continua să înregistreze un boom graţie unor majorări salariale de două cifre şi subvenţiilor generoase oferite de unele state, transmite Reuters. Acum situaţia s-a schimbat. Încetinirea vânzărilor cu amănuntul şi prăbuşirea încrederii în economie arată că criza costului vieţii a ajuns şi în Europa de Est
Foto arhivă
BNR a majorat dobânda cheie la 5,50% pe an. Cea mai mare majorare din ultimii 12 ani. Ratele românilor explodează
Ratele românilor vor exploda! Banca Națională a României a majorat, din nou, dobânda de politică monetară la 5,50% de la 4.75%. Asta va duce la creșterea dobânzilor. ROBOR la trei luni a depășit deja pragul de 8%, iar față de anul trecut, ratele s-au dublat. Spre exemplu, în cazul unui credit de 250 de mii de lei luat pe 25 de ani, rata a crescut într-un singur an cu 800 de lei.